Ειδήσεις, επικαιρότητα από τη θεσσαλονίκη και τον κόσμο - seleo - seleo http://www.seleo.gr Fri, 19 Jan 2018 11:08:50 +0200 seleo.gr el-gr Χωρίς νερό κέντρο και δυτική Θεσσαλονίκη http://www.seleo.gr/thessalonikh/260306-xoris-nero-kentro-kai-dytiki-thessaloniki http://www.seleo.gr/thessalonikh/260306-xoris-nero-kentro-kai-dytiki-thessaloniki Χωρίς νερό κέντρο και δυτική Θεσσαλονίκη

Διακοπή υδροδότησης εδώ και λίγη ώρα σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και του κέντρου.

Ειδικότερα, χωρίς νερό καταστήματα και σπίτια σε  Λεωφορό Βασιλίσσης Όλγας , Κυδωνίων και σε όλες τις παρακείμενες οδούς. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης της υδροδότησης στη  13:00 μία το μεσημέρι. Την ίδια, ώρα θα αποκατασταθεί η υδροδότηση, στην Τσιμισκή και Παύλου Μελά.  Στη δυτική Θεσσαλονίκη, στην Λεωφόρο  Παπανικολάου 49 και σε όλες τις παρακείμενες οδούς , του δήμου Νεάπολης - Συκεών η υδροδότηση θα επανέλθει στις 12.00 το πρωί. 

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Θεσσαλονίκη Fri, 19 Jan 2018 11:00:28 +0200
Yποχρεωτικά POS σε άλλες 58 επαγγελματικές κατηγορίες http://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/260299-ypoxreotika-pos-se-alles-58-epaggelmatikes-katigories http://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/260299-ypoxreotika-pos-se-alles-58-epaggelmatikes-katigories Yποχρεωτικά POS  σε άλλες 58 επαγγελματικές κατηγορίες

Εως τις 11 Μαρτίου 2018 χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν 58 συγκεκριμένες δραστηριότητες υποχρεούνται να εγκαταστήσουν συσκευές POS για την αποδοχή πληρωμών με πιστωτικές κάρτες.

Aπό τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας εκδόθηκε νέα εγκύκλιος σχετικά με την υποχρέωση των επιχειρήσεων για αποδοχή πληρωμών με κάρτα. Οι δικαιούχοι πληρωμής οφείλουν να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα, τα οποία έχουν εκδοθεί από τετραμερές σύστημα πληρωμής, ενώ δεν υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής που έχουν εκδοθεί από τριμερές σύστημα πληρωμής.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η προθεσμία για την εγκατάσταση των συσκευών POS στις 58 νέες κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματιών είναι τρείς μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης, δηλαδή το αργότερο έως τις 11 Μαρτίου 2018.

Όσοι προβούν σε έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας από 11 Φεβρουαρίου 2018 έως 11 Μαρτίου 2018, έχουν προθεσμία συμμόρφωσης έως και την 11η Απριλίου 2018.

Με την εγκατάσταση του POS όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να δηλώσουν και επαγγελματικό λογαριασμό ή λογαριασμούς στο TAXISNET προκειμένου να υπολογίζονται οι λαχνοί της φορολοταρίας και η απαιτούμενη δαπάνη μισθωτών και συνταξιούχων για την οικοδόμηση του αφορολόγητου ορίου. Οι επαγγελματίες που δεν θα εγκαταστήσουν POS, αν και είναι υποχρεωμένοι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Στα επαγγέλματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πολλά από τον κλάδο των οικοδομικών δραστηριοτήτων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δηλαδή οι αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, οι σιδηρόδρομοι, οι ακτοπλοϊκές γραμμές και οι αερογραμμές σε όλη τη χώρα, επιχειρήσεις πώλησης χαλιών, εφημερίδων και περιοδικών, υπηρεσίες καθαριότητας, δραστηριότητες επισκευών, γραφεία κηδειών κα. Αναλυτικά οι κατηγορίες που πρέπει να εγκαταστήσουν POS είναι:

Εγκατάσταση βιομηχανικών μηχανημάτων και εξοπλισμού
Ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων
Κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη
Άλλες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις
Επιχρίσεις κονιαμάτων
Ξυλουργικές εργασίες
Επενδύσεις δαπέδων και τοίχων
Χρωματισμοί και τοποθέτηση υαλοπινάκων
Άλλες κατασκευαστικές εργασίες ολοκλήρωσης και τελειώματος
Δραστηριότητες κατασκευής στεγών
Άλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.
Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα
Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα
Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα
Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα
Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου
Υπεραστικές σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών
Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.
Υπηρεσίες μετακόμισης
Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών
Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών
Αεροπορικές μεταφορές επιβατών
Δραστηριότητες συναφείς με τις χερσαίες μεταφορές
Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές
Δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές
Διακίνηση φορτίων
Άλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες
Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις
Άλλες υπηρεσίες εστίασης
Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων
Ασφάλειες εκτός από τις ασφάλειες ζωής
Εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων
Μεσιτικά γραφεία ακινήτων
Διαχείριση ακίνητης περιουσίας, έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης
Φωτογραφικές δραστηριότητες
Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες
Δραστηριότητες έρευνας
Γενικός καθαρισμός κτιρίων
Άλλες δραστηριότητες καθαρισμού κτιρίων και βιομηχανικού καθαρισμού
Άλλες δραστηριότητες καθαρισμού
Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία
Δραστηριότητες μουσείων
Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών
Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων
Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων
Άλλες αθλητικές δραστηριότητες
Επισκευή εξοπλισμού επικοινωνίας
Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης
Επισκευή συσκευών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού σπιτιού και κήπου
Επισκευή επίπλων και ειδών οικιακής επίπλωσης
Επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων
Πλύσιμο και (στεγνό) καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων
Δραστηριότητες γραφείων κηδειών και συναφείς δραστηριότητες
Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία

iefimerida.gr

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Οικονομία Fri, 19 Jan 2018 10:45:51 +0200
Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε κατάστημα στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ) http://www.seleo.gr/voreia-ellada/260305-aftokinito-karfothike-se-katastima-sto-kilkis-foto http://www.seleo.gr/voreia-ellada/260305-aftokinito-karfothike-se-katastima-sto-kilkis-foto Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε κατάστημα στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Τύχη «βουνό» είχαν χθες το μεσημέρι υπάλληλος και πελάτες σε κατάστημα στο Κιλκίς. Αυτοκίνητο εισέβαλε κυριολεκτικά μέσα στο κατάστημα.

Σύμφωνα με το maxitis.gr, αυτοκίνητο του οποίου ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου χτύπησε αρχικά σε σταθμευμένο όχημα, σε ένα μηχανάκι και εισέβαλε στο κατάστημα ρούχων, η υπάλληλος του καταστήματος βγήκε σώα από τα συντρίμια της πρόσοψης του καταστήματος.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΤΡΟΧΑΙΟ

ΤΡΟΧΑΙΟ 2

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Βόρεια Ελλάδα Fri, 19 Jan 2018 10:30:41 +0200
Σκύλος της αστυνομίας μυρίστηκε τα ναρκωτικά που έκρυβε 58χρονος σε βαρέλια στην Καβάλα (ΦΩΤΟ) http://www.seleo.gr/voreia-ellada/260304-skylos-tis-astynomias-myristike-ta-narkotika-pou-ekryve-58xronos-se-varelia-stin-kavala-foto http://www.seleo.gr/voreia-ellada/260304-skylos-tis-astynomias-myristike-ta-narkotika-pou-ekryve-58xronos-se-varelia-stin-kavala-foto Σκύλος της αστυνομίας μυρίστηκε τα ναρκωτικά που έκρυβε 58χρονος σε βαρέλια στην Καβάλα (ΦΩΤΟ)

Στη σύλληψη  58χρονου, προέβησαν χθες το μεσημέρι, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων και ναρκωτικών ουσιών.

Μετά από πληροφορίες, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην οικία του 58χρονου στην περιοχή Ελαιοχώρι, Ελευθερών Καβάλας,  στο σπίτι του κατασχέθηκαν μια νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 70 γραμμαρίων, νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 99,80 γραμμαρίων,ζυγαριά ακριβείας, πλαστικός τρίφτης,χρηματικό ποσό οκτακοσίων  ευρώ και  κυνηγετικό τυφέκιο για το οποίο δεν κατείχε σχετική άδεια.

Στη συνέχεια σε έρευνα σε αγροικία, εντός κτήματος ιδιοκτησίας του 58χρονου, κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,  νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 86,1 γραμμαρίων, πλαστικά βαρέλια που περιείχαν δεκατρείς  νάιλον συσκευασίες συνολικού μικτού βάρους 4243,1 γραμμαρίων καθώς και  (πλαστικό βαρέλι που περιείχε αποξηραμένους κλώνους φυτών ινδικής κάνναβης με φούντα μικτού βάρους 2495 γραμμαρίων.

Από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά 6.994 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών .

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Βόρεια Ελλάδα Fri, 19 Jan 2018 10:15:26 +0200
Πότε ξεκινά η πληρωμή με κάρτα μέσω Τaxisnet http://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/260293-pote-ksekina-i-pliromi-me-karta-meso-taxisnet http://www.seleo.gr/koinwnia/oikonomia/260293-pote-ksekina-i-pliromi-me-karta-meso-taxisnet Πότε ξεκινά η πληρωμή με κάρτα μέσω Τaxisnet

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τακτοποιούν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους με τις κάρτες τους

μέσω Taxisnet χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις, από τις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το enokonomia.gr,  με την ενεργοποίηση της εφαρμογής, οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω του e-banking κάθε τράπεζας για να εξοφλούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις όπως για παράδειγμα τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή του φόρου εισοδήματος αλλά θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να αναγράφουν τον αριθμό της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας και αυτόματα να γίνεται η πληρωμή του φόρου.

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Οικονομία Fri, 19 Jan 2018 10:00:07 +0200
Υπέργεια η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» http://www.seleo.gr/thessalonikh/260298-ypergeia-i-epektasi-tou-metro-thessalonikis-pros-to-aerodromio-makedonia http://www.seleo.gr/thessalonikh/260298-ypergeia-i-epektasi-tou-metro-thessalonikis-pros-to-aerodromio-makedonia Υπέργεια η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Υπέργεια λύση για τη σύνδεση του μετρό της Θεσσαλονίκης με το αεροδρόμιο «Μακεδονία», στα πρότυπα της σύνδεσης Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο του μετρό της Αθήνας, μελετούν το Υπουργείο Υποδομών και η Αττικό Μετρό ΑΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν οδηγήσει δυο κρίσιμοι παράγοντες. Από τη μία, η αποφυγή του κόστους της διάνοιξης σηράγγων, καθώς και των απαλλοτριώσεων που θα υπήρχαν σε περίπτωση επίγειας λύσης καθιστούν την επιλογή αυτή πιο γρήγορη και οικονομική. Παράλληλα είναι εφικτή δεδομένου ότι η περιοχή βρίσκεται εκτός αστικού ιστού.

Όπως εκτίμησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, κατά την άφιξη του μετροπόντικα στο σταθμό «Καλαμαριά», που ανήκει στην πρώτη επέκταση της βασικής γραμμής, οι τρεις επεκτάσεις νέας γενιάς, δηλαδή προς Εύοσμο και Ευκαρπία, σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο θα φτάσουν συνολικά σε κόστος το 1-1,3 δισ. ευρώ.

Δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι «το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό», ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Γιάννης Μυλόπουλος, επισήμανε μιλώντας στο «Βήμα» λίγες ώρες μετά την άφιξη του μετροπόντικα στην Καλαμαριά ότι «είναι δέσμευση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην επέκταση του μετρό προς τις δυτικές συνοικίες, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της εργατικής Θεσσαλονίκης».

Οι πρώτες εργασίες θα προετοιμάσουν το έδαφος για τις «δυτικές» επεκτάσεις εντός του 2018

Προς τούτο, γίνονται ήδη βήματα για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή των δύο επεκτάσεων σε Εύοσμο και Ευκαρπία, μήκους περίπου 4,5 και 5,5 χλμ. αντίστοιχα, με εκτιμώμενο κόστος τα 950 εκατ. ευρώ. Για την προετοιμασία των δυο επεκτάσεων, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018, πρόκειται να βγουν από την Αττικό Μετρό οι δυο διαγωνισμοί για τις πρόδρομες εργασίες, με κόστος που εκτιμάται στα 30 εκατ. ευρώ . Αυτή την περίοδο γίνεται η απαραίτητη προετοιμασία των τευχών, ενώ η χρηματοδότηση έχει ήδη εξασφαλισθεί.

Στόχος των πρόδρομων εργασιών, διαδικασία που ακολουθείται και στην περίπτωση της Γραμμής 4 της Αθήνας, είναι η απεμπλοκή του βασικού έργου από τις συνήθεις αιτίες καθυστέρησης που έχουν διαχρονικά ταλαιπωρήσει τα έργα στη χώρα μας. Μέσω των δυο διαγωνισμών θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη μετακίνηση των Δικτύων Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) και οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Παράλληλα, θα εξασφαλισθεί χρόνος για την ολοκλήρωση των απαραίτητων απαλλοτριώσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα δημοπρατηθούν οι νέας γενιάς επεκτάσεις, ο υπουργός εξήγησε ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο γύρω από τα έργα, αλλά και οι τεχνολογικές απαιτήσεις, δεδομένου ότι το έργο θα έχει συρμούς χωρίς οδηγό και σύγχρονα συστήματα. «Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν από τις υπηρεσίες για να δούμε αν θα συνεχίσουμε το έργο να βγει ως μελέτη-κατασκευή με το νέο τρόπο, όμως, που ορίζεται στο θεσμικό πλαίσιο ή αν θα έχουμε προχωρημένες μελέτες για να γίνει η δημοπράτηση ή για να γίνουν, πιθανά, συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως προβλέπεται στη δεύτερη φάση της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας».

Πρώτα εμπορικά δρομολόγια του μετρό το 2020

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ακολουθούν τα έργα στη Θεσσαλονίκη, όπως επαναβεβαίωσε ο υπουργός εχθές από το δεύτερο «ξετρύπημα» στην Καλαμαριά, το 2019 θα ξεκινήσει η απαραίτητη δοκιμαστική λειτουργία της κύριας γραμμής από Συντριβάνι ως Νέα Ελβετία, θα δοθεί στους πολίτες το φθινώπορο του 2020 και δυο μήνες αργότερα θα δοθεί και η επέκταση για Καλαμαριά.

Οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρά η διάνοιξη των σηράγγων της γραμμής, συνολικού μήκους 4,78 χλμ., σημειώνουν ρεκόρ. Με την άφιξη του «Φρίξου» στην Καλαμαριά, τον τέταρτο στη σειρά σταθμό, έχει επιτευχθεί η διάνοιξη του 60% των δίδυμων σηράγγων της επέκτασης προς την Καλαμαριά. Αναμένεται λοιπόν εντός του καλοκαιριού, και νωρίτερα έναντι του αρχικού σχεδιασμού για τον Σεπτέμβριο, να έχουν ολοκληρωθεί οι δίδυμες σήραγγες.

tovima.gr

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Θεσσαλονίκη Fri, 19 Jan 2018 09:45:52 +0200
«Έδεσε» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πλοίο με τους 410 τόνους εκρηκτικών http://www.seleo.gr/thessalonikh/260300-edese-sto-limani-tis-thessalonikis-to-ploio-me-tous-410-tonous-ekriktikon http://www.seleo.gr/thessalonikh/260300-edese-sto-limani-tis-thessalonikis-to-ploio-me-tous-410-tonous-ekriktikon «Έδεσε» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πλοίο με τους 410 τόνους εκρηκτικών

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε πριν από λίγη ώρα το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος», το οποίο μετέφερε από το Ηράκλειο τους 410 τόνους εκρηκτικών υλών που είχαν κατασχεθεί στο πλοίο «Andromeda».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα κοντέινερ με τα εκρηκτικά θα μεταφορτωθούν στη διάρκεια της ημέρας σε οχήματα για τη μεταφορά τους -σύμφωνα με τον σχεδιασμό- σε στρατόπεδο των Σερρών. Να σημειωθεί πως , χθες λόγω των ισχυρών ανέμων παρέμεινε για ένα 24ωρο στο κεντρικό αγκυροβόλιο, έξω από το λιμάνι. (Διαβάστε και ΕΔΩ).

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Θεσσαλονίκη Fri, 19 Jan 2018 09:30:15 +0200
Προβλήματα από τους χθεσινούς ισχυρούς ανέμους στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ) http://www.seleo.gr/voreia-ellada/xalkidiki/260295-provlimata-apo-tous-xthesinoys-isxyroys-anemous-sti-xalkidiki-foto http://www.seleo.gr/voreia-ellada/xalkidiki/260295-provlimata-apo-tous-xthesinoys-isxyroys-anemous-sti-xalkidiki-foto Προβλήματα από τους χθεσινούς ισχυρούς ανέμους στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Προβλήματα προξένησαν σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπληξαν χθες την περιοχή.


Στο μεταξύ, δεν πραγματοποιήθηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς το Άγιο Όρος, καθώς ισχύει απαγορευτικό απόπλου.


Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην χερσόνησο της Κασσάνδρας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός.


«Στα χωριά της Κασσάνδρας πνέουν άνεμοι από 8 μποφόρ μέχρι και 10 κατά περιόδους, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς περιστατικά σε εξέλιξη, κυρίως από πεσμένα δέντρα. Μέχρι το μεσημέρι έχουμε επέμβει σε πάνω από 30 περιστατικά απομάκρυνσης πεσμένων δέντρων» ανέφερε στο halkidikinews.gr ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκης.

 

Τα σοβαρότερα περιστατικά σημειώθηκαν στον επαρχιακό δρόμο Πευκοχωρίου - Παλιουρίου με ξεριζωμένα και σπασμένα δέντρα που εμπόδιζαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Στην Κρυοπηγή και στο Πολύχρονο έπεσαν 4 κολόνες της ΔΕΗ, όπως και στην Καλάνδρα και στον κόμβο των Ν.Μουδανιών, ενώ έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από καλώδια που έχουν κοπεί. 

Επίσης δέντρα έπεσαν στην έκταση του Σάνη, στη Σίβηρη, στη Χανιώτη και δύο δέντρα στον αύλειο χώρου του Δημοτικού Σχολείου της Ολύνθου. Επίσης πτώσεις δέντρων είχαμε στο Ν. Μαρμαρά, στην Ολυμπιάδα και σε άλλες περιοχές του νομού, όπου επενέβησαν οι κατά τόπους υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και τα μέλη της Βάσης Ετοιμότητας Κασσάνδρας ΟΦΚΑΘ, που βοηθούν στην ομαλοποίηση της κατάστασης.

 

halkidikinews.gr

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Χαλκιδική Fri, 19 Jan 2018 09:15:27 +0200
Έρχονται αλλαγές στον στρατό - Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων http://www.seleo.gr/koinwnia/260296-erxontai-allages-ston-strato-kleinoun-ta-kentra-ekpaidefsis-neosyllekton http://www.seleo.gr/koinwnia/260296-erxontai-allages-ston-strato-kleinoun-ta-kentra-ekpaidefsis-neosyllekton Έρχονται αλλαγές στον στρατό - Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Τέλος στα κέντρα εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς. Από την επόμενη σειρά (Β ΕΣΣΟ 2018) του Μαρτίου, οι υπόχρεοι στράτευσης θα λάβουν χαρτί από την στρατολογία, προκειμένου να καταταγούν απευθείας στη μονάδα που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους.

Εκεί θα γίνει και η βασική εκπαίδευσή τους, αφού προηγουμένως περάσουν από 22-23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) , τα οποία θα δημιουργηθούν ανά την επικράτεια για να δώσουν και τα φύλλα πορείας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών επί της ουσίας θα είναι μονάδες που θα λειτουργήσουν εν είδει τοπικού κέντρου νεοσυλλέκτων , αλλά σε αυτά θα παραμείνουν οι στρατιώτες για μία ή δύο μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα η κατάταξή τους, να περάσουν δηλαδή από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους.

Στα νησιά και τον Έβρο, όπου υπηρετεί η πλειονότητα των στρατιωτών, θα συσταθούν και θα λειτουργήσουν τα περισσότερα σημεία υποδοχής. Ορισμένα ακόμη θα λειτουργήσουν στην ηπειρωτική χώρα. Αμέσως μετά οι οπλίτες θα μεταφέρονται στις μονάδες τους για να περάσουν τη βασική εκπαίδευση τους και να ορκιστούν, όπως συνέβαινε έως τώρα στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων και στη συνέχεια να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» πληροφορίες από το ΓΕΣ αναφέρουν ότι δεν θα κλείσουν και τα 13 Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν στη χώρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Θα παραμείνει ένας μικρός αριθμός, όπως είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και του Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.

Θα κλείσουν αυτά που υπάρχουν στην περιφέρεια, όπως είναι του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Λαμίας, της Άρτας και του Μεσολογγίου. Δεν επηρεάζονται τα κέντρα εκπαιδεύσεως των άλλων δύο κλάδων, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Όσα δεν κλείσουν θα χρησιμοποιηθούν ως άλλες μονάδες.

]]>
demo@seleo.gr (seleo) Κοινωνία Fri, 19 Jan 2018 09:00:35 +0200
Ποιες περιοχές της χώρας σάρωσαν οι χθεσινοί άνεμοι (ΧΑΡΤΗΣ) http://www.seleo.gr/weather/260288-poies-perioxes-tis-xoras-sarosan-oi-xthesinoi-anemoi-xartis http://www.seleo.gr/weather/260288-poies-perioxes-tis-xoras-sarosan-oi-xthesinoi-anemoi-xartis Ποιες περιοχές της χώρας σάρωσαν οι χθεσινοί άνεμοι (ΧΑΡΤΗΣ)

Δυνατοί άνεμοι έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις θαλάσσεις συγκοινωνίες και υλικές ζημιές σε δημόσιες υποδομές και περιουσίες πολιτών.

 

Όπως αναφέρει το meteo.gr, οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που στην Φινοκαλιά Λασιθίου "άγγιξαν" τα 132 χλμ/ώρα!

 

Δεύτερη, σύμφωνα με τις μετρήσεις, έρχεται η Μικρή Βίγλα, στη Νάξο, όπου οι άνεμοι "έπιασαν" τα 124 χλμ/ώρα, ενώ τρίτη είναι η Παξιμάδα, στην Εύβοια, με 121 χλμ/ώρα.

Στη Θεσσαλονίκη ακόμη οι άνεμοι κινήθηκαν μέχρι και τα 87 χλμ/ώρα!

Το meteo.gr αναφέρει ακόμη ότι σε περίπου 20 σταθμούς του δικτύου μέτρησης οι μέγιστες ριπές ξεπέρασαν τα 100 χλμ/ώρα!

Δείτε τον χάρτη:

www.alfavita.gr

]]>
mail@seleo.gr (Σ.Σ.) weather Fri, 19 Jan 2018 08:45:35 +0200